Άρθρα

Άρθρα (21)

 

 

Διαβάστε επίσης στην Καθημερινή της 19-3-2016 άρθρο καταπέλτη του δημοσιογράφου Πάσχου Μανδραβέλη με τίτλο “Ο σοσιαλισμός του πάτου”. Στο άρθρο του ο κ. Μανδραβέλης εξηγεί πώς στο βωμό των πελατειακών σχέσεων του Υπουργού Παιδείας θυσιάζεται η ποιότητα στην εκπαίδευση.

Για να διαβάσετε το άρθρο, πατήστε εδώ.

«Κράτος και συνδικαλισμός απαξιώνουν τους εκπαιδευτικούς»

 

Με τίτλο «Κράτος και συνδικαλισμός απαξιώνουν τους εκπαιδευτικούς» δημοσιεύτηκε στην Καθημερινή του Σαββάτου, 19-3-2016 άρθρο του  κ. Ιωάννη Ληξουριώτη, ομότιμου καθηγητή εργατικού δικαίου του Παντείου Πανεπιστημίου. Στο εξαιρετικά ενδιαφέρον άρθρο του ο κ. Ληξουριώτης αναδεικνύει τη χρησιμότητα της αξιολόγησης ως εργαλείου για τη βελτίωση του εκπαιδευτικού και του εκπαιδευτικού έργου και, μεταξύ άλλων, τονίζει:

 

«Σε αντίθεση με όσα αντιλαμβάνεται ο κ. Φίλης, το Σύνταγμα δεν απαγορεύει την ιδιωτική εκπαίδευση. Απλώς, αναθέτει την εποπτεία της στο κράτος, όπως άλλωστε το κράτος έχει τη γενικότερη εποπτεία σε μία σειρά άλλων επιχειρηματικών δραστηριοτήτων, χωρίς τούτο να σημαίνει ότι επιτρέπονται αυθαίρετες παρεμβάσεις στη δυνατότητα των φορέων αυτών να επιδιώκουν μέσω της αξιολόγησης του προσωπικού τους να βελτιώνουν τις παρεχόμενες  προς το κοινό υπηρεσίες τους.»

 

Για να διαβάσετε το άρθρο, πατήστε εδώ.

ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΠΑΠΑΝΔΡΟΠΟΥΛΟΣ

Ο Αθανάσιος Χ. Παπανδρόπουλος, γόνος επιχειρηματικής και δημοσιογραφικής οικογένειας των Πατρών (Νεολόγος Πατρών, 1879-1973), γεννήθηκε στο Ψυχικό το 1941 και φέτος συμπληρώνει 50 χρόνια δημοσιογραφικής καρριέρας.
Οικονομολόγος και ειδικός σε θέματα επικοινωνίας, έχει τιμηθεί με 42 δημοσιογραφικά βραβεία και είναι Ιππότης της Τιμής της Γαλλικής Δημοκρατίας, της Ουγγαρίας και της Πολωνίας. Εργάστηκε 30 χρόνια στον Οικονομικό Ταχυδρόμο και σε άλλα έντυπα του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Λαμπράκη και συνεργάστηκε με γνωστές εφημερίδες και εξειδικευμένα περιοδικά...
 
Σελίδα 1 από 2