Τρίτη, 20 Ιανουαρίου 2015 18:09

ΝΕΑ ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΤΩΝ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ - ΑΒΑΣΙΜΗ Η ΜΗΝΥΣΗ ΤΗΣ ΟΙΕΛΕ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΣΙΕΙΕ

 

   

               

                                                                                                                        Αθήνα, 20 Ιανουαρίου 2015


 

Νέα δικαίωση των ιδιωτικών σχολείων.

 

Αβάσιμη η μήνυση της ΟΙΕΛΕ κατά του ΣΙΕΙΕ.


     

Το Μάρτιο του 2014, ο πρόεδρος της ΟΙΕΛΕ με την ιδιότητα που του έδωσε η πολιτεία, εκπροσώπησε τη χώρα σε επιτροπή της Ευρωπαϊκής Ένωσης (EQFAdvisoryGroup), αρμόδια για την πιστοποίηση των επαγγελματικών προσόντων των Ευρωπαίων πολιτών.  Εκεί κατέθεσε επιστολή με την κραυγαλέα κατηγορία ότι «Κοντά στις 10.000 τίτλοι σπουδών από ιδιωτικά σχολεία (δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια) είναι πλαστοί…», ότι η πιστοποίηση προσόντων και τίτλων σπουδών στην Ελλάδα αποτελεί «φαρσοκωμωδία», καθώς και ότι οι Έλληνες μαθητές των ιδιωτικών σχολείων «παραπλανούν με τους τίτλους σπουδών που κατέχουν» την ευρωπαϊκή αγορά εργασίας. 

Η ίδια επιστολή σε αγγλικό κείμενο και μετάφραση αναρτήθηκε δημόσια από τον Πρόεδρο της ΟΙΕΛΕ, προφανώς  για να μην χάσει κανείς την «πληροφορία» και ως αναμνηστικό της πρωτοφανούς «επιτυχίας» του να διασύρει τη χώρα και τον κλάδο που εκπροσώπησε.

Ως Προεδρείο του ΣΙΕΙΕ, αναλάβαμε άμεσα δράση για την αποκάλυψη της πραγματικής στόχευσης του προέδρου της ΟΙΕΛΕ  και της οργάνωσης του ως λυσσωδών πολέμιων των ιδιωτικών σχολείων (και εργοδοτών των εργαζομένων που εκπροσωπούν!), για την κατά το δυνατόν αποκατάσταση της ζημιάς στα ελληνικά ιδιωτικά σχολεία, τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές τους, που με την προσπάθεια και τα εκπαιδευτικά τους εφόδια διαπρέπουν σε Ελλάδα και εξωτερικό. Επίσης αποστείλαμε άμεσα τους προσωπικούς μας συκοφάντες στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Η ΟΙΕΛΕ, μετά τους γνωστούς για όσους την παρακολουθούν λεονταρισμούς, για να καλύψει το μέγεθος του ατοπήματος του προέδρου της, καταμήνυσε εσπευσμένα τα μέλη του ΔΣ του ΣΙΕΙΕ, για δήθεν «συκοφαντική δυσφήμιση κατά του  Πρόεδρου της ΟΙΕΛΕ και σε συκοφαντική δυσφήμιση και εξύβριση κατά των εκπροσώπων της Ομοσπονδίας εν συνόλω»

Επίσης, την 22.9.2014  ανήρτησε στην ιστοσελίδα της απολογητική ανακοίνωση, σύμφωνα με την οποία ΘΑ κατατίθεντο στην ανάκριση «συγκλονιστικά» στοιχεία για χιλιάδες παράνομους τίτλους («ονόματα αποφοίτων με μαϊμού τίτλους, σχολεία με παράνομο προσωπικό» κλπ.). Είναι περιττό να αναφέρουμε ότι δεν κατατέθηκε τίποτε.

Προ ημερών η Εισαγγελία   Πρωτοδικών Αθηνών με διάταξη της αρχειοθέτησε τη μήνυση της ΟΙΕΛΕ, ενώ παραπέμπει τους υπαίτιους των συκοφαντικών  για τα ιδιωτικά σχολεία κειμένων στην ποινική διαδικασία.

Όσοι είναι σε θέση να παρακολουθούν το διαδικτυακό τόπο της ΟΙΕΛΕ, διαπιστώνουν σχεδόν σε καθημερινή βάση το διασυρμό των ιδιωτικών σχολείων της χώρας με το πρόσχημα (ή και εντελώς απροσχημάτιστα) των τίτλων σπουδών που εκδίδουν. Πέρα όμως από την καθημερινή λοιδορία αυτών που θεωρούν «παθογένεια» την ελεύθερη επιλογή σχολείου, ο ΣΙΕΙΕ πάντοτε, με το ήθος που αρμόζει σε εκπαιδευτικούς, θα στοχεύει στην ποιοτική εκπαίδευση, είτε είναι δημόσια είτε ιδιωτική. Οι ψευδολογίες και οι μεθοδεύσεις αποδείχθηκε για μία ακόμη φορά ότι έχουν κοντά πόδια.

Και αυτοί που χρησιμοποιούν τη συκοφαντία για τις προσωπικές τους βλέψεις, θα εισπράξουν τα επίχειρα των λόγων και των έργων τους.

 

 

 

 

                                                              

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 28 Δεκεμβρίου 2015 20:35