Δευτέρα, 22 Ιανουαρίου 2018 10:50

«Η ΟΙΕΛΕ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕ ΛΑΣΠΗ ΚΑΙ ΔΥΣΦΗΜΗΣΗ»

Αθήνα, 22 Ιανουαρίου 2018 

 

«Η ΟΙΕΛΕ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕ ΛΑΣΠΗ ΚΑΙ ΔΥΣΦΗΜΗΣΗ»

Για άλλη μια φορά  η ΟΙΕΛΕ έδειξε το αληθινό της αποτρόπαιο πρόσωπο, προβάλλοντας τα δικά της βρώμικα φαντάσματα πίσω από μια μορφωτική επίσκεψη – ομιλία του επικεφαλής εκπροσώπου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ. Μαργαρίτη Σχοινά σε  Ιδιωτικό Λύκειο, διαβάζοντας στην επίσκεψη αυτή «δόλιες διασυνδέσεις», λασπώνοντας αναίτια τον  κ. Σχοινά και το εν λόγω ιδιωτικό σχολείο και στοχοποιώντας δυσφημιστικά τη διοίκησή του.

Πληροφορούμε, λοιπόν, την ΟΙΕΛΕ πως την πρόσκληση προς τον κ. Σχοινά να επισκεφτεί το σχολείο απηύθυνε προ μηνών μαθητής του συγκεκριμένου Λυκείου, στη διάρκεια εκδήλωσης του ΕΛΙΑΜΕΠ, στην οποία ομιλητής ήταν  ο κ. Σχοινάς και την οποία παρακολούθησε ο εν λόγω μαθητής μαζί με τον πατέρα του. Ο κ. Σχοινάς του απάντησε θετικά με την προϋπόθεση να λάβει επίσημη πρόσκληση από το σχολείο. Ο μαθητής απευθύνθηκε στον Διευθυντή του Λυκείου με την παράκληση να σταλεί επίσημη πρόσκληση και ο Διευθυντής συμφώνησε. Η επίσημη πρόσκληση εστάλη κι έτσι στις 19/1/2018 ο κ. Σχοινάς επισκέφθηκε το συγκεκριμένο ιδιωτικό σχολείο και μίλησε στους μαθητές του Λυκείου με θέμα «Το μέλλον της Ευρώπης και οι νέοι: Νέες προκλήσεις,  κοινές απαντήσεις».

Το θέμα είχε μεγάλο ενδιαφέρον για τα παιδιά αλλά και τους εκπαιδευτικούς. Η ομιλία του κ. Σχοινά ήταν εξαιρετική και η συζήτηση που ακολούθησε ιδιαίτερα ζωντανή και ενδιαφέρουσα. Παιδιά και εκπαιδευτικοί απηύθυναν στον κ. Σχοινά πολλές και διεισδυτικές ερωτήσεις, εκφράζοντας παράλληλα τις δικές τους θέσεις και αντιρρήσεις, στις οποίες ο κ. Σχοινάς απάντησε εμπεριστατωμένα. Να σημειωθεί πως ερώτηση απηύθυνε στον κ. Σχοινά και εκπαιδευτικός, μέλος του ΔΣ της ΟΙΕΛΕ, ο οποίος μάλιστα και τον ευχαρίστησε για την παρουσία του στο σχολείο. Καμιά σχέση δεν είχε η ομιλία και η συζήτηση που ακολούθησε με τη διένεξη που συντηρεί η ΟΙΕΛΕ ανάμεσα στην ίδια και τα ιδιωτικά σχολεία.

Τέτοιες εκδηλώσεις που προάγουν την πολυφωνία, το δημοκρατικό διάλογο και την κριτική σκέψη των μαθητών είναι απολύτως θεμιτές και πρέπει να επιδιώκονται από τα σχολεία,  να επικροτούνται δε από τις εκπαιδευτικές αρχές και να ενθαρρύνονται από την Πολιτεία. Αν η ΟΙΕΛΕ είχε επίγνωση των ευθυνών της και του ρόλου της ως συνδικαλιστικού οργάνου των ιδιωτικών εκπαιδευτικών, θα έπρεπε πρώτη εκείνη να χαιρετήσει την εν λόγω εκδήλωση. Δυστυχώς, ως συνήθως, προτιμά με κάθε ευκαιρία να πετάει λάσπη στα ιδιωτικά σχολεία, επιβεβαιώνοντας έτσι πως κρυφός στόχος της παραμένει ο (πρώην) καταστατικός σκοπός της, η κατάργηση της ιδιωτικής εκπαίδευσης. Ευτυχώς έχει απέναντί της το Σύνταγμα.

 ΥΓ: Συνημμένη η φωτογραφία του μαθητή με τον κ. Σχοινά στο προαύλιο του σχολείου.

 

                                                                                                  ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ  ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

 

 

 

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 06 Φεβρουαρίου 2018 12:01