Τετάρτη, 31 Αυγούστου 2016 11:27

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ : Μαύρη μέρα για την Ελληνική Εκπαίδευση

Αθήνα 31 Αυγούστου 2016

Μαύρη μέρα για την Ελληνική Εκπαίδευση

Ας ξεκαθαρίσουμε τα πράγματα. Η   νομοθετική ρύθμιση του κ. Φίλη για την Ιδ. Εκπαίδευση, δεν έρχεται όπως διατείνεται να βάλει τάξη σε κάποιο καθεστώς μαύρης εργασίας, που ο ίδιος και οι φίλοι του στην ΟΙΕΛΕ υποστηρίζουν ότι υφίσταται στα ιδιωτικά σχολεία.  Αντίθετα, οι ενδελεχείς έλεγχοι του Σώματος Επιθεωρητών Εργασίας στις επιχειρήσεις, αναδεικνύουν τα ιδιωτικά σχολεία σε «πρωταθλητές της νομιμότητας», καταρρίπτοντας πλήρως τα ψεύδη της ΟΙΕΛΕ και του κ. Φίλη.

Με την τροπολογία του ο κ. Φίλης έρχεται να υλοποιήσει τον καταστατικό σκοπό της ΟΙΕΛΕ που είναι «η κατάργηση της ιδιωτικής εκπαίδευσης» αλλά και την προεκλογική επαγγελία του ΣΥΡΙΖΑ πως «η ιδιωτική εκπαίδευση αποτελεί παθογένεια που πρέπει να εξαλειφθεί»! Στην υλοποίηση των στόχων του αυτών ο κ. Φίλης αντιμετωπίζει μια σημαντική δυσκολία, γιατί η ιδιωτική εκπαίδευση προστατεύεται τόσο από το Ελληνικό Σύνταγμα, όσο και από τον Χάρτη Θεμελιωδών Δικαιωμάτων των Ευρωπαίων πολιτών. Γι’ αυτό ο κ. Φίλης αφού δεν μπορεί να καταργήσει ευθέως τα ιδιωτικά σχολεία, επιχειρεί να τα κλείσει καθιστώντας τα δια της τροπολογίας του «ίδια με τα δημόσια» και μεταφέροντας σε αυτά, δια νόμου, όλα τα προβλήματα και τις παθογένειες των δημοσίων σχολείων. Έτσι, αντί να βελτιώσει το επίπεδο των δημόσιων σχολείων, επιχειρεί να διαλύσει τα ιδιωτικά ώστε να μην υπάρχει μέτρο σύγκρισης, απαγορεύει  να αξιολογούν τους εκπαιδευτικούς τους και να διατηρούν τους καλύτερους εκπαιδευτικούς στο προσωπικό τους και ακόμη απαγορεύει στα ιδιωτικά σχολεία να προσφέρουν στους μαθητές τους φροντιστηριακές ώρες στα βασικά μαθήματα και στις ξένες γλώσσες.

Η παράλογη αυτή απαγόρευση όχι μόνο αφαιρεί τη δυνατότητα των ιδιωτικών σχολείων να καλύπτουν βασικές μορφωτικές ανάγκες των μαθητών τους και των γονιών τους αλλά παράλληλα οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στην ανεργία περίπου 3.000 εκπαιδευτικούς, γραμματείς, οδηγούς, συνοδούς, φύλακες, καθαρίστριες κ.λπ., οι οποίοι σήμερα απασχολούνται στα ιδιωτικά σχολεία για την προσφορά των υπηρεσιών αυτών.

Οι εργαζόμενοι στα ιδιωτικά σχολεία, οι γονείς των μαθητών τους, τα κόμματα της αντιπολίτευσης και τέλος οι φωνές λογικής μέσα στα ίδια τα κόμματα της συμπολίτευσης, θα επιτρέψουν στον κ. Φίλη να υλοποιήσει το ανάλγητο, καταστροφικό και αντικοινωνικό έργο του, προκειμένου να ικανοποιήσει μια μικρή συντεχνιακή-συνδικαλιστική ομάδα φίλων του;

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 07 Σεπτεμβρίου 2016 11:12