Σάββατο, 15 Αυγούστου 2015 19:09

Ο ΣΙΕΙΕ καταγγέλλει την ψήφιση εφαρμογής 23% ΦΠΑ στα δίδακτρα των Ιδιωτικών Σχολείων και εξαγγέλλει την συνέχιση του αγώνα για την διαφύλαξη του αγαθού της Παιδείας

 

 

Αθήνα, 15 Αυγούστου 2015

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Με την επιβολή ΦΠΑ 23% στα δίδακτρα των ιδιωτικών σχολείων η κυβερνητική ιδεοληψία κατάφερε να περάσει ένα μέτρο που αντιτίθεται στο Σύνταγμα, στην 6η Ευρωπαϊκή Οδηγία, αλλά και στον κοινό νου. Αν εφαρμοστεί, μόνο προβλήματα μπορεί να επιφέρει σε εκπαιδευτικούς, μαθητές, γονείς, ιδιωτικά εκπαιδευτήρια και, βέβαια, στα δημοσιονομικά του κράτους μιας και η όλη ενέργεια είναι οικονομικά αρνητική.

Είναι απορίας άξιον πώς το εισαγόμενο βόειο κρέας αντιπαρατίθεται και επικρατεί του αγαθού της παιδείας. Η Κυβέρνηση που διατείνεται ότι διαπραγματεύεται σκληρά, υιοθετεί ένα μέτρο που προστατεύει θέσεις εργασίας στην κτηνοτροφία άλλων ευρωπαϊκών χωρών, καταργώντας χιλιάδες θέσεις εργασίας στον χώρο της ιδιωτικής εκπαίδευσης στην Ελλάδα, χωρίς κανένα δημοσιονομικό όφελος για την χώρα. Είναι απορίας άξιον πόσο μπορεί ο φανατισμός και η ιδεοληψία να οδηγούν ορισμένους στην εθελοτυφλία.

Ο Σ.Ι.Ε.Ι.Ε. θα συνεχίσει τον αγώνα με όλα τα νόμιμα μέσα, προκειμένου να επικρατήσει η κοινή λογική, να αποκατασταθεί τόσο η συνταγματική όσο και η ευρωπαϊκή δημοκρατική νομιμότητα και να διασωθεί το πιο ποιοτικό και καινοτόμο τμήμα της Ελληνικής Εκπαίδευσης, που σύμφωνα με όλες τις διεθνείς μελέτες, συμπεριλαμβανομένων και αυτών του ΟΟΣΑ, είναι η ιδιωτική εκπαίδευση. 

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 28 Δεκεμβρίου 2015 20:39