Δευτέρα, 04 Μαΐου 2015 19:09

Η ΗΓΕΣΙΑ ΤΗΣ ΟΙΕΛΕ ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΣΤΟΧΕΥΕΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΙΔΙΩΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

 

 

 

 

 

                                               ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

  

                                                                              Αθήνα, 4 Μαΐου 2015

 

Το τελευταίο δελτίο τύπου της ηγεσίας της ΟΙΕΛΕ με τίτλο «ΟΙ ΔΙΕΥΘΥΝΤΕΣ ΤΩΝ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ ΝΑ ΕΠΙΛΕΓΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΤΡΟΠΟ, ΟΠΩΣ ΕΠΙΛΕΓΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΟΙ ΔΙΕΥΘΥΝΤΕΣ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ», για άλλη μια φορά επιβεβαιώνει τον καταστατικό σκοπό της και δείχνει την πραγματική της επιδίωξη, η οποία διαχρονικά ήταν και παραμένει «η κατάργηση της ιδιωτικής εκπαίδευσης».

Η σχέση της ηγεσίας της ΟΙΕΛΕ με τον αναπληρωτή Υπουργό Παιδείας κ. Κουράκη είναι γνωστή σε όλους. Η ΟΙΕΛΕ αφού παρέσχε προεκλογική υποστήριξη στον κ. Κουράκη, πέτυχε την τοποθέτηση του συνδικαλιστή της ΟΙΕΛΕ κ. Μπουγελέκα ως σύμβουλου του κ. Κουράκη και τοποτηρητή της ΟΙΕΛΕ στο Υπουργείο Παιδείας. Ο ρόλος του κ. Μπουγελέκα είναι να φροντίζει για την εκπλήρωση από τον κ. Κουράκη των επιθυμιών και μηχανορραφιών της ηγεσίας της ΟΙΕΛΕ. Έτσι με την έκδοση της τελευταίας Υπουργικής Απόφασης του Αναπληρωτή Υπουργού Παιδείας, εκπλήρωσε την βασική επιθυμία της ηγεσίας της ΟΙΕΛΕ, για ασφυκτικό περιορισμό της λειτουργίας των ιδιωτικών σχολείων και των υπηρεσιών που προσφέρουν στους μαθητές τους και τους γονείς τους. Εξ αιτίας της συρρίκνωσης στις προσφερόμενες υπηρεσίες που επιβάλλει η απόφαση αυτή, θα χαθεί μεγάλος αριθμός θέσεων εργασίας που προσφέρουν τα ιδιωτικά σχολεία.

Η ηγεσία της ΟΙΕΛΕ όμως δεν ενδιαφέρεται για την προκαλούμενη μείωση των θέσεων εργασίας, ενδιαφέρεται να επιτύχει, με στοχευμένες ενέργειες, τη συρρίκνωση και τελικά την κατάργηση της ιδιωτικής εκπαίδευσης στη χώρα μας. Η επόμενη λοιπόν κίνησή της, στο σχέδιο που έχει καταστρώσει, εκδηλώθηκε ήδη. Αιτείται τώρα από τον κ. Κουράκη, οι Διευθυντές των ιδιωτικών σχολείων να επιλέγονται από την ΟΙΕΛΕ σε συνδυασμό με το Υπουργείο Παιδείας και όχι από την Διοίκηση του κάθε Ιδιωτικού Σχολείου, όπως διαχρονικά όριζε και ορίζει μέχρι σήμερα ο νόμος. Μάλιστα έχει το θράσος, ψευδόμενη ασύστολα, να υποστηρίζει ότι το αίτημά της αυτό αποτελεί και αίτημα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Πληροφορούμε λοιπόν την ηγεσία της ΟΙΕΛΕ, ότι σε όλες τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τόσο οι Διευθυντές όσο και οι Εκπαιδευτικοί των Ιδιωτικών Σχολείων, επιλέγονται από τις διοικήσεις των ίδιων των ιδιωτικών σχολείων και όχι από συνδικαλιστικές συντεχνίες ή τα υπουργεία Παιδείας. Σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες τα ιδιωτικά σχολεία απολαμβάνουν εξαιρετικά μεγάλης αυτονομίας και ανεξαρτησίας σε όλους τους τομείς: από την επιλογή των Διευθυντών και Εκπαιδευτικών τους ως τη διαμόρφωση του δικού τους εκπαιδευτικού προγράμματος, του εύρους των υπηρεσιών που προσφέρουν αλλά και των όρων λειτουργίας τους.

Αυτή τη φορά η ηγεσία της ΟΙΕΛΕ υπερέβη όλα τα προσχήματα αποδεικνύοντας έμπρακτα τις πραγματικές της προθέσεις, αλλά και όσα προ καιρού κατήγγειλε ο Σύνδεσμός μας για τον επιδιωκόμενο σταδιακό στραγγαλισμό της ιδιωτικής εκπαίδευσης. Μόνο μία σοβιετικού τύπου αντίληψη για τα ιδιωτικά σχολεία, όπως αυτή που κυριαρχεί στη συντεχνιακή ηγεσία της ΟΙΕΛΕ, μπορεί να στηρίζει το δόλιο αυτό αίτημα, κατά το οποίο τον εποπτικό ρόλο στα ιδιωτικά σχολεία θα έχει «ψηφισμένος» κομισάριός της. Αλλά τέτοιου είδους αντιλήψεις έχουν προ πολλού καταρρεύσει στις ευρωπαϊκές δημοκρατίες.

Προφανώς, λοιπόν, αν συμβεί κάτι τέτοιο τα ιδιωτικά σχολεία θα κλείσουν. Γιατί ποιος αφελής θα θελήσει ποτέ να επενδύσει τα κεφάλαια του για την ίδρυση και λειτουργία ενός ιδιωτικού σχολείου, στο οποίο ο ιδρυτής και ιδιοκτήτης του δεν θα έχει κανένα λόγο στην επιλογή των συνεργατών του; Με ποια λογική οι ιδιοκτήτες των ιδιωτικών σχολείων θα συνεχίσουν να χρηματοδοτούν τη λειτουργία των σχολείων τους, χωρίς να έχουν κανένα λόγο στο πώς λειτουργούν και διευθύνονται υφιστάμενοι, όμως, τις συνέπειες.  

Να γνωρίζει, λοιπόν, και ο κ. Υπουργός Παιδείας και ο κ. Πρωθυπουργός και όλα τα πολιτικά κόμματα και ολόκληρος ο Ελληνικός Λαός, ότι αν ικανοποιηθεί το δόλιο αυτό αίτημα της ΟΙΕΛΕ, θα πάψουν να υπάρχουν Ιδιωτικά Σχολεία στην Ελλάδα. Θα καταργηθούν στην πράξη και αυτό είναι αντίθετο και στο άρθρο 16 του Συντάγματος και στο άρθρο 14 του Χάρτη των Θεμελιωδών Δικαιωμάτων των Πολιτών της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Αυτό το πολιτικό έγκλημα δεν θα επιτρέψουμε να διαπραχθεί στη χώρα μας.

                                                    

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 28 Δεκεμβρίου 2015 20:39