Παρασκευή, 17 Απριλίου 2015 19:09

ΜΟΝΟΜΕΡΕΙΣ ΑΙΦΝΙΔΙΑΣΤΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΥΠΟΒΑΘΜΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΙ ΜΕΙΩΝΟΥΝ ΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

 

 

 

 

 

                                               ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

 

                                                                                 Αθήνα, 17 Απριλίου 2015

                                                      

Από τη δημιουργία της νέας Κυβέρνησης, ο ΣΙΕΙΕ που εκπροσωπεί το σύνολο των ιδιωτικών σχολείων της χώρας έχει ζητήσει επίσημα συνάντηση με τον Υπουργό και Αναπληρωτή Υπουργό Παιδείας, προκειμένου να διατυπώσει  τις θέσεις του και να εκφράσει τις απόψεις του για τα θέματα της ιδιωτικής εκπαίδευσης. 

 

Η νέα πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας μολονότι στο ενδιάμεσο διάστημα έχει επανειλημμένα συναντήσει επίσημα και ανεπίσημα την ηγεσία της ΟΙΕΛΕ, όχι μόνο δεν ανταποκρίθηκε στο αίτημα αυτό του ΣΙΕΙΕ αλλά προχώρησε, χωρίς να προηγηθεί καμιά διαβούλευση με τα ιδιωτικά σχολεία, στην παρουσίαση νομοσχεδίου που ρυθμίζει μεταξύ άλλων και θέματα της ιδιωτικής εκπαίδευσης, σύμφωνα μάλιστα με τις εκφρασμένες βουλές της ΟΙΕΛΕ, της οποίας θυμίζουμε ότι καταστατικός σκοπός ήταν και παραμένει η κατάργηση της ιδιωτικής εκπαίδευσης.

 

Το κείμενο του νομοσχεδίου δεν δόθηκε από το Υπουργείο  στον ΣΙΕΙΕ που είναι άμεσα ενδιαφερόμενος, αν και το είχε όπως πολύ καλά γνωρίζουμε στα χέρια της η ΟΙΕΛΕ.

 

Οι ανακοινώσεις που έγιναν από την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας στη συνέντευξη τύπου, δημιουργούν την εντύπωση ότι οι προβλεπόμενες στο νομοσχέδιο ρυθμίσεις και αντισυνταγματικές μπορεί να είναι αλλά και σε κάθε περίπτωση φαίνονται να λειτουργούν σε βάρος της ποιότητας εκπαίδευσης που προσφέρουν τα ιδιωτικά σχολεία στους μαθητές τους και παράλληλα, σε μια περίοδο υψηλής ανεργίας, να οδηγούν στη μείωση των θέσεων εργασίας που προσφέρουν τα ιδιωτικά σχολεία.

 

Τα ιδιωτικά σχολεία διαμαρτύρονται έντονα για τις μονομερείς αυτές ενέργειες. Ζητούν την απόσυρση των  διατάξεων που αφορούν τα ιδιωτικά σχολεία, προκειμένου να προηγηθεί διάλογος με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας, η οποία καλείται, έστω και την ύστατη αυτή ώρα, να ορίσει άμεσα συνάντηση με το ΔΣ του ΣΙΕΙΕ, προκειμένου να υπάρξει ουσιαστική διαβούλευση.

 

Ο ΣΙΕΙΕ σε κάθε περίπτωση, δηλώνει ότι θα εξαντλήσει όλα τα νόμιμα μέσα τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Ευρώπη για να διασφαλίσει όλα τα δικαιώματα των ιδιωτικών σχολείων, των μαθητών τους, των γονιών τους και ακόμη και αυτών των ιδιωτικών εκπαιδευτικών, όπως αυτά απορρέουν  από το Ελληνικό Σύνταγμα,   από τον Χάρτη των Θεμελιωδών Δικαιωμάτων της Ευρωπαϊκής Ένωσης αλλά και από τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει η Ελληνική Κυβέρνηση.

 

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 28 Δεκεμβρίου 2015 20:39