Τρίτη, 13 Ιανουαρίου 2015 18:09

«ΠΑΘΟΓΕΝΕΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΕΞΑΛΕΙΦΘΕΙ» ΕΙΝΑΙ Η ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ

 Με τίτλο Εκπαίδευση για λίγους. Η ΜΑΥΡΗ ΒΙΒΛΟΣ της μνημονιακής εκπαιδευτικής πολιτικής, ο ΣΥΡΙΖΑ εξήγγειλε τον στραγγαλισμό της ιδιωτικής εκπαίδευσης σε περίπτωση εκλογικής νίκης του. 

 

 

 

                                                                                                                       Αθήνα, 13 Ιανουαρίου 2015

Με τίτλο Εκπαίδευση για λίγους. Η ΜΑΥΡΗ ΒΙΒΛΟΣ της μνημονιακής εκπαιδευτικής πολιτικής, ο ΣΥΡΙΖΑ εξήγγειλε τον στραγγαλισμό της ιδιωτικής εκπαίδευσης σε περίπτωση εκλογικής νίκης του.

Το κείμενο αυτό αντιγράφει, σχεδόν αυτολεξεί, τις παραληρηματικές συντεχνιακές θέσεις της συνδικαλιστικής ηγεσίας της ΟΙΕΛΕ και υπόσχεται την υλοποίηση του καταστατικού σκοπού της, δηλαδή την κατάργηση της ιδιωτικής εκπαίδευσης! Είναι ένα πρώτο βήμα προς την εφαρμογή του σοβιετικού κοινωνικού ιδεώδους που ονειρεύονται μερικοί! Γι’ αυτό και αποτελεί μνημείο ειλικρίνειας των επιδιώξεων του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, που διεκδικεί τη νίκη στις επερχόμενες εκλογές και το σχηματισμό αυτοδύναμης  κυβέρνησης.

Για τον ΣΥΡΙΖΑ, λοιπόν, «η ιδιωτική εκπαίδευση αποτελεί παθογένεια, η οποία θα εξαλειφθεί μέσω της αναβάθμισης και ουσιαστικοποίησης της δημόσιας». Με άλλα λόγια κατάργηση του δικαιώματος των γονέων στην επιλογή εκπαίδευσης για τα παιδιά τους ή, στην καθομιλουμένη, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα εφαρμόσει το άρθρο 14 (μόνο;) του Χάρτη των Θεμελιωδών Δικαιωμάτων της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ποιον θεωρεί ότι κοροϊδεύει η Επιτροπή Ελέγχου του Κυβερνητικού Έργου Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ με τη συγκεκριμένη νηπιώδη διατύπωση, ότι δήθεν η ιδιωτική εκπαίδευση «θα εξαλειφθεί μέσω της αναβάθμισης και ουσιαστικοποίησης της δημόσιας»; Και άλλοι το επιχείρησαν παλαιότερα και το μόνο που κατάφερναν με επιτυχία, χωρίς όμως το προσδοκώμενο αποτέλεσμα, ήταν να μετατρέψουν με διοικητικά μέτρα την κρατική εποπτεία επί της ιδιωτικής εκπαίδευσης σε αστυνομική επιτήρηση!

Εν τω μεταξύ η ιδιωτική εκπαίδευση δρέπει τους καρπούς των επιτυχιών της στα αποτελέσματα των πανελληνίων εξετάσεων, σε διεθνείς διαγωνισμούς και αξιολογήσεις, ενώ η δημόσια εκπαίδευση αγκομαχάει υπονομεύοντας και όσους άξιους εκπαιδευτικούς της δεν έχει ακόμη καταβροχθίσει. Η «παθογένεια» της ιδιωτικής εκπαίδευσης φταίει για την κατάσταση στην οποία οδήγησε το δημόσιο σχολείο ο συντεχνιασμός; Και αν ο ΣΥΡΙΖΑ στραγγαλίσει τα ιδιωτικά σχολεία, η δημόσια εκπαίδευση θα γίνει καλύτερη;

Όχι, βέβαια! Μόνον οι εθελοτυφλούντες δεν το βλέπουν. 

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 28 Δεκεμβρίου 2015 20:39