Κυριακή, 06 Ιουλίου 2014 19:09

ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ ΓΙΑ ΔΙΑΡΡΟΕΣ ΣΤΗΝ ΤΡΑΠΕΖΑ ΘΕΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΙΔΙΩΤΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ

 Το πρωτοσέλιδο δημοσιευμα της εφημερίδας Πρώτο Θέμα, που στοχοποιεί συγκεκριμένο ιδιωτικό σχολείο και διασύρει την ιδιωτική εκπαίδευση, αποτελεί μνημείο αντιδεοντολογικής δημοσιογραφίας

 

 

 

 

                                                                                      Αθήνα, 06 Ιουλίου 2014

 

 

Το πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της εφημερίδας Πρώτο Θέμα, που στοχοποιεί συγκεκριμένο ιδιωτικό σχολείο και διασύρει την ιδιωτική εκπαίδευση, αποτελεί μνημείο αντιδεοντολογικής δημοσιογραφίας. Επώνυμος δημοσιογράφος, επικαλούμενος ανώνυμες πηγές και ασαφείς «πληροφορίες» τύπου τηλεκαφενείου, επιτίθεται στα ιδιωτικά σχολεία, αναφέροντας μάλιστα ονομαστικά στον πρωτοσέλιδο τίτλο μόνο τα Εκπαιδευτήρια Δούκα, μολονότι παραδέχεται ότι «δεν έχει εξακριβωθεί τίποτε το επιβαρυντικό για το συγκεκριμένο σχολείο»!


Η ανέντιμη και αήθης αυτή επίθεση κατά ενός κλάδου, καθώς και ο «κανιβαλισμός» εναντίον ενός συγκεκριμένου σχολείου χωρίς να υφίσταται το παραμικρό στοιχείο, χωρίς τεκμηρίωση ή διασταύρωση, δεν μπορεί να είναι τυχαία. Και, βέβαια, εγείρονται εύλογα ερωτήματα, γιατί ένα ανύπαρκτο θέμα να γίνει πρώτο θέμα από δημοσιογράφο και εφημερίδα, που διατείνονται ότι αφενός ενημερώνουν αντικειμενικά τους αναγνώστες τους και αφετέρου υπηρετούν την υπεύθυνη δημοσιογραφία. 


Η Ιδιωτική Εκπαίδευση στην χώρα μας έχει διαχρονικά αποδείξει την υψηλή ποιότητά της με Πανελλήνιες και Διεθνείς επιτυχίες τόσο των μαθητών και εκπαιδευτικών της,  όσο και των σχολείων της. Ο Σύνδεσμός μας θα αντιδράσει με κάθε νόμιμο μέσο και θα συμπαρασταθεί σε όλες τις νομικές ενέργειες, στις οποίες θα προσφύγουν τα Εκπαιδευτήρια Δούκα.

 

 

                                                           


Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 28 Δεκεμβρίου 2015 20:39