Καλώς ήλθατε στο δικτυακό τόπο του Συνδέσμου Ελληνικών Ιδιωτικών Σχολείων

 Στο χώρο αυτό μπορείτε να βρείτε νέα, ανακοινώσεις, εκδηλώσεις, συνέδρια και ημερίδες που αφορούν την Πρωτοβάθμια και τη Δευτεροβάθμια Ιδιωτική Εκπαίδευση.

 

                                                                                                                              Αθήνα 29 Οκτωβρίου 2015

                                 

                                  ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ                                 

 

Συνάντηση του Σ.Ι.Ε.Ι.Ε. με τον Υπουργό Παιδείας

 

Σε προηγούμενη ανακοίνωση του Συνδέσμου μας επισημαίναμε, μεταξύ άλλων, ότι η εκπαίδευση στο σύνολό της και η ελευθερία επιλογής σχολείου αποτελούν για τους γονείς δικαίωμα που προστατεύονται από τον Χάρτη των Θεμελιωδών Δικαιωμάτων της Ευρωπαϊκής Ένωσης και καταλήγαμε ότι περιμέναμε ανταπόκριση στο αίτημά μας για συνάντηση με τον Υπουργό Παιδείας, προκειμένου να διεξάγουμε «μαζί του ουσιαστικό και σε βάθος διάλογο, μακριά από στερεότυπα και αγκυλώσεις του παρελθόντος, προς όφελος της παιδείας της νέας γενιάς».

 

Η πρόσκληση ήλθε και η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη, 29-10-2015 και ώρα 11π.μ. Έτσι, μετά 9 μήνες άκαρπων προσπαθειών, ο Σύνδεσμός μας θα διαβεί και πάλι το κατώφλι του Υπουργείου για να συναντηθεί με τον κ. Υπουργό. Ο Σύνδεσμός μας ελπίζει ότι η συνάντηση θα είναι επί της ουσίας και θα ανταποκρίνεται στις προσδοκίες μας για ένα γόνιμο διάλογο.

 

 

Τελευταία Νέα

Επόμενες Εκδηλώσεις

Καμία εκδήλωση

Ιστορία

Η ιστορία του Συνδέσμου των Ιδιωτικών Σχολείων, μια ιστορία γεμάτη προσπάθεια για αναβάθμιση του πολύτιμου αγαθού της Παιδείας στη χώρα μας.

 

Συμμετοχές

left

O Σύνδεσμός μας είναι μέλος της ECNAIS, της ευρωπαϊκής ένωσης ανεξάρτητων σχολείων. Στόχος μας είναι να προάγουμε πανευρωπαϊκά την ελευθερία επιλογής στην εκπαίδευση.

Ελευθερία Επιλογής

Η ελευθερία επιλογής κάθε οικογένειας ως προς την εκπαίδευση που επιθυμεί να δώσει στα παιδιά της είναι θεμέλιο μιας ελεύθερης και δημοκρατικής κοινωνίας!

Εκπαιδευτικό Κουπόνι

Τα κράτη που επενδύουν στην Παιδεία και εξασφαλίζουν πραγματικά ίσες ευκαιρίες στην Εκπαίδευση εφαρμόζουν το θεσμό του εκπαιδευτικού κουπονιού!

Αυτονομία Σχολικής Μονάδας

Η αυτονομία σχολικής μονάδας είναι κρίσιμης σημασίας για τη συνολική αναβάθμιση του ελληνικού εκπαιδευτικού συστήματος.

Σχολείο με Open Learning Spaces

Νίκος Ρώμπαπας

Περισσότερα

Το εκπαιδευτικό σύστημα της "σοσιαλιστικής" Σουηδίας

Στη Σουηδία κατά τη δεκαετία του '70 τα κρατικά σχολεία είχαν γίνει εργαλεία κοινωνικής πολιτικής για την προώθηση της ισότητας και όχι της εκπαίδευσης (...).

img14

Αθανάσιος Χ. Παπανδρόπουλος

Ιδιωτικό Σχολείο και ΕΣΠΑ

Δεν υπάρχει οικονομολόγος, επιστήμονας, διεθνής οργανισμός ανά τον κόσμο που να μην αναγνωρίζει ότι η γνώση αποτελεί κορυφαίο παραγωγικό πόρο και άρα οι επενδύσεις στον τομέα αυτόν είναι από τις πλέον ζωτικές στην εποχή μας.

img14

Αθανάσιος Χ. Παπανδρόπουλος

Μύθος ότι η Παιδεία είναι "Δημόσιο Αγαθό"

Είναι σαφές ότι η Ελλάδα χάνει το παιχνίδι του 21ου αιώνα –που είναι αυτός της κυριαρχίας των γνώσεων και της ταχύτητας μεταδόσεώς τους. Γνώσεις οι οποίες αποτελούν πλέον κορυφαία πρώτη ύλη, εξίσου σημαντική με το πετρέλαιο αν όχι σημαντικότερη.

left

"Πολιτεία που δεν έχει σαν βάση της την παιδεία, είναι οικοδομή πάνω στην άμμο."

- Αδαμάντιος Κοραής